Kompetencia menedzsment a negyedik ipari forradalom küszöbén

A World Economic Forum  2017-es ülését, amelynek középpontjában az Industry 4.0 címszó alatt is ismert 4-ik ipari forradalom állt, határozott üzenettel zárták: 2020-ig, a dolgozók több, mint egy harmadának olyan képességekre lesz szüksége, amelyekkel jelenleg nem rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy két éven belül, a jelenlegi alkalmazottak, munkájuknak legalább 30 százalékát újra kell majd tanulják. Hosszútávon elképzelhető, hogy azok a gyermekek, akik napjainkban kezdik iskolás éveiket, olyan állásokat fognak betölteni 15 év múlva, amelyek ma még nem léteznek, tehát ilyen értelemben is a tanulás fontossága, mint érték és mint folyamat, megsokszorozódik.

A 4-ik ipari forradalom főszereplői: a mesterséges intelligencia (AI, Artificial intelligence), a Big Data és az IoT (Internet of Things) az eddig megszokottnál gyorsabb változást fognak előidézni. Az automatizálás hatásköre  növekedni fog, a számítógépek és robotok képesek lesznek olyan feladatokat elvégezni, amelyeknek jelenleg emberek tesznek eleget. Sokan állítják, hogy például a jármű vezetők, könyvelők, ingatlan ügynökök munkahelye veszélyeztetve lesz. Ilyen gyors iramban történő változások közepette, felmerül a kérdés: hogyan fog alkalmazkodni az emberiség a gépek korához? Fel tudjuk-e majd venni a versenyt az egyre nagyob teret hodító robotokkal? Képesek leszünk-e az új megtanulására?

Ahhoz, hogy az egyre nagyobb kihívásokkal szembesülő, állandóan változó munkaerőpiacon versenyképesek maradjunk, az élethosszig tartó tanulást életmóddá kell tegyük. Célunk, de ennél inkább eszközünk a folyamatos tanulás, a már meglévő tudás frissítése és új képességek elsajátítása lesz.

A technológia által nyújtott lehetőségek leegyszerűsítik a munkavégzést, de ugyanakkor megnövelik az igényt az olyan képességek iránt, mint a komplex problémamegoldás, vezetés, kreativitás és érzelmi intelligencia. Már tapasztalható, hogy a globális munkaerőpiacon, a fizikai távolság már nem jelent határokat, ugyanis új kommunikációs és együttműködési formák jelentek meg és ezek tovább fognak fejlődni. A STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) képességek és tudás egyre fontosabbá válnak, ugyanis a digitális jártasság napjainkban nagyon sok munkahelyen kötelező követelmény, de a közeljövőben már elképzelhetetlen ennek hiánya. Ahhoz, hogy az új tudást felöleljük és beépítsük ismeretrendszerünkbe, új képességek fejlesztésébe kell kezdjünk.

A World Economic Forum összeállította azoknak a kompetenciáknak a listáját, amelyek 2020-ra meghatározók lesznek a munkavállalás és munkavégézs folyamatában (1 táblázat).

Kulcs kompetenciák 2020-ban
Komplex problémamegoldás
Kritikai gondolkodás
Kreativitás
Emberek menedzsmentje
Együttműködés
Érzelmi intelligencia
Döntés
Szolgáltatás központúság
Tárgyalás
Kognitív flexibilitás

A felgyorsult, részletes munkavégzésben a robotok jelentős segítséget fognak nyújtani, de az automatizálás, a mesterséges intelligencia  (még!) nem képes a kihívásokra olyan megoldásokat találni, mint amilyeneket az emberi kreativitás, tárgyalóképesség, vagy érzelmi intelligencia idézhet elő. Ahhoz, hogy magabiztosan álljunk korunk kihívásai előtt és sikeresen irányítsuk pályafutásunkat, tanuljunk meg tanulni, mert az elkövetkezendő évek exponenciális változásai meg fogják követelni azt, hogy fürgén sajátítsuk el az új kompetenciákat és hatékonyan gazdálkodjunk velük.

Benkő Ilona, Codespring

Vélemény, hozzászólás?